Deelnemers over Marieke Fysio Vitaal

 • Met o.a. slaapproblemen en het niet lekker in mijn vel zitten, kwam ik terecht bij Marieke. Ik ben van nature geen makkelijke prater, hoe fijn is het om ook op andere manieren bijvoorbeeld d.m.v. bewegen te ontdekken waar mijn grenzen liggen, hoe ik deze kan bewaken en hoe ik daarbij zelf de regie in handen heb en houd. Het traject heeft opgeleverd dat ik meer inzicht heb gekregen in de knelpunten waar ik tegenaan loop, ik makkelijker gesprekken ben aan gegaan met diegenen met wie ik dat wilde aangaan. Hierdoor ben ik lekkerder in mijn vel komen te zitten. Marieke is deskundig, luistert goed en stemt het coaching traject echt af op maat.

 

 • Halverwege dit jaar kwam ik bij Marieke terecht met een voetblessure. Achter die blessure bleek meer te zitten. Ik zat niet lekker in me vel en met Marieke ging ik hier aan werken. Met sportsessies en praten heb ik veel van Marieke kunnen leren. Doordat ik via het werk ook al bij een psycholoog liep heeft Marieke contact met hem gezocht om samen te werken aan wat voor mij het beste was. Het was altijd fijn om naar Marieke toe te gaan en te praten over hoe ik me voelde. Ik was een type dat alleen maar wilde sporten zodat ik me pijn en verdriet niet voelde. Marieke heeft me laten inzien dat ik mezelf daarin moest veranderen. Ik mezelf alleen maar aan het stuk maken was. Door de sessies die ik het gehad met Marieke gaat het nu stukken beter en heb ik het traject afgesloten. Ik  kan nu vaker nee zeggen. Ik accepteer dat sommige dagen niet altijd even goed gaan, en dat ik soms even rust mag pakken. Ik ben Marieke erg dankbaar voor wat ze voor me heeft gedaan. Ik weet dat ik het uiteindelijk zelf heb gedaan maar dit had ik niet zonder Marieke kunnen doen. Door lichamelijke beperkingen oftewel uitdagingen, die ik telkens weer tegenkwam bij mezelf, was mijn hoofd en lichaam niet meer in balans . Ik daagde mezelf lichamelijk tot t uiterste uit, omdat ik niet wilde accepteren, dat niet meer alles mogelijk is op sportief gebied, met alle gevolgen van dien. Ik  keek niet naar wat ik wél kon, maar naar wat ik niét meer kon. Door Marieke werd ik op liefdevolle ,deskundige en nuchtere wijze erop gewezen, dat goed goed genoeg is. Door oefeningen, gesprekken en huiswerk, leerde ik, dat als ik mezelf met respect benader, zoals ik ook bij n ander persoon zou doen, er meer mogelijk is dan je denkt. Er is (een) keuze ,dat geeft vrijheid en blijheid En dan is inderdaad, goed , goed genoeg! Marieke, mijn dank is groot!

 

 • Voor mij heeft Marieke het verschil gemaakt, omdat ze oprecht met me op zoek ging naar de oorzaak van mijn knieklachten. Eerdere fysiotherapeuten hadden al gezegd dat er anatomisch niks mis is met mijn knieën, maar toch kunnen ze flink pijn doen bij het hardlopen. Marieke keek verder dan dat en heeft me inzicht gegeven in trainingsopbouw en belasting en heeft me bovenal het vertrouwen gegeven dat het echt weer goed gaat komen. Ik train nu weer pijnvrij.

 

 • Na mijn revalidatietraject in het ziekenhuis had ik het idee nog niet klaar te zijn qua fysiotherapie en weer alleen te gaan sporten. Marieke kwam op mijn pad en heb daar mijn intake gehad. Het voelde direct goed en vertrouwd. Ik voelde me gehoord en gezien bij haar. Zij begreep mijn evenwichtsklachten en heeft me daarmee verder geholpen. Ze liet me zien en voelen hoe ik in het dagelijks leven sta met het omgaan met ongemak, obstakels in werk en prive, energiemanagement d.m.v. oefeningen. Ze hield mij een spiegel voor. Met de benodigde handvatten kan ik er goed mee verder. Ik ga nu verder met haar groepslessen.  Onder begeleiding in een kleine groep ontspannen trainen.

 

 • Een half jaar geleden ben ik bij jou terechtgekomen met de vraag om mij te helpen weer in balans te komen. Meer energie en rust en balans tussen hoofd en lichaam. Samen zijn we aan de slag gegaan en jou stappenplan heeft mij goed geholpen om te luisteren naar mijn lichaam. Dat het oke is om nee te zeggen, dat ik mij bewust mag zijn van mijn ademhaling en wat deze voor mij kan betekenen. Je bent een rustig persoon en hebt mij goed geholpen om te leren luisteren naar mijzelf en dat het soms ook niet erg is als iets niet gaat zoals je het graag had gewild. Ik wil je bedanken voor je tijd en de manier waarop je mij op een rustige manier naar mijzelf hebt leren kijken. De tools zijn aangereikt om zelf op mijn eigen tempo mijn pad te vervolgen. Dankjewel, ik zou je zeker aanraden bij mensen waarvan ik denk dat ze jou hulp goed kunnen gebruiken.

 

 • Ik ben bij marieke terecht gekomen naar aanleiding van terugkomende bekkenklachten na een 2de zwangerschap. Het lukte mij maar niet om weer te gaan sporten, zonder klachten te ervaren. Na 1,5 jaar heb ik contact gezocht met Marieke. We zijn samen aan de slag gegaan met het zoeken van een juiste balans tussen sporten/werken en ontspanning. Ik heb eerst individuele lessen gevolgd om te leren omgaan met grenzen en dat je moet leren luisteren naar je lichaam, maar ook door ontspanningsoefeningen je lichaam te leren ontspannen. Nu ben ik inmiddels een aantal maanden verder en kan goed aanvoelen wat mijn grenzen zijn en kan hierdoor pijnvrij deelnemen in de gezellige groepslessen die Marieke 2x in de week geeft. Marieke voelde goed aan wat ik nodig had om mijn doel te bereiken en ben dankbaar voor haar hulp!

 

 • Ik kwam met rug- en heupklachten en de nasleep van een burn-out met evenwichtsklachten.
  Met Marieke goede gesprekken gevoerd en allerlei oefeningen binnen en buiten gedaan voor de versterking van de spieren. Ze gaf ook fijne ontspanningsoefeningen mee en heeft mijn zelfvertrouwen op het gebied van de evenwichtsklachten versterkt. Ik heb Marieke ervaren als een warm , betrokken en deskundig persoon en zou haar zeker aanbevelen bij zowel lichamelijke als mentale klachten.

 

 • Super geholpen door Marieke, een tijd lang niet pijnvrij kunnen hardlopen, maar na de behandeling weer heerlijk en pijnvrij hard gelopen.
  Wat ik vooral prettig vindt is dat er door Marieke verder gekeken wordt dan alleen maar de fysieke klachten. Fijne oefeningen mee gekregen om klachten in de toekomst te voorkomen of te verhelpen. Ik hoop niet dat het nodig is maar bij klachten ga ik zeker weer naar Marieke!

 

 • “Ik ben heel erg blij dat ik met Marieke in contact ben gekomen. Ze is een open en betrokken persoon, die je het gevoel geeft goed naar je te luisteren en mee te willen denken. Daarnaast kijkt ze niet alleen naar de fysieke oorzaak en aanpak van de klacht, maar heeft ze ook aandacht voor de mentale kant van het verhaal. Zo geeft ze je het gevoel dat ze er samen met jou aan werkt om het beste en meest voorspoedige herstel te bereiken. In mijn training voor mijn eerste marathon kreeg ik in de opbouw een knieblessure. Door de behandelingen van Marieke loop ik nu weer pijnvrij en is het beoogde doel van de marathon nog steeds haalbaar!”
Menu